В даному рецепті вам пропонується приготувати окрошку на м’ясному бульйоні зі свинини замість традиційної курки. Свинячий бульйон надасть окрошці більш насичений смак і ситність. Його тільки треба охолодити в холодильнику і ретельно зняти весь жир з поверхні. Інші інгредієнти окрошки залишаються колишніми.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Свинина 0.7 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Яйце – 5 – 6 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 500 мл
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Бульйон з свинини – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку на м’ясному бульйоні? Шматок свинини моєму, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо і варимо на невеликому вогні протягом години.

Відварене м’ясо виймаємо з каструлі і бульйон охолоджуємо.

Одночасно в іншій каструлі відварюємо до готовності картоплю «в мундирах».

В ковшике відварюємо круто яйця. Яйця і картоплю охолоджуємо і чистимо.

Відварену свинину нарізаємо на невеликі шматочки.

На такі ж шматочки нарізаємо відварені яйця і картоплю.

Цибулю і кріп миємо, дрібно шаткуємо і трохи перетираємо з сіллю.

Всі нарізані продукти перекладаємо в каструлю для окрошки.

Кладемо в каструлю сметану і добре перемішуємо з нарізаними інгредієнтами.

Наливаємо в окрошку охолоджений м’ясний бульйон, додаємо сіль і лимонку, ще раз перемішуємо і знімаємо пробу.

Приготовану окрошку ставимо на 1 годину в холодильник, а потім подаємо до столу, розлив по порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на бульйоні Російська окрошка