В даному рецепті вам пропонується приготувати окрошку на м’ясному бульйоні зі свинини замість традиційної курки. Свинячий бульйон надасть окрошці більш насичений смак і ситність. Його тільки треба охолодити в холодильнику і ретельно зняти весь жир з поверхні. Інші інгредієнти окрошки залишаються колишніми.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Свинина 0.7 кг
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 5 – 6 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 500 мл
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Лимонна кислота – за смаком
- Бульйон з свинини – 1 л
Процес приготування:
Як почати готувати окрошку на м’ясному бульйоні? Шматок свинини моєму, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо і варимо на невеликому вогні протягом години.
Відварене м’ясо виймаємо з каструлі і бульйон охолоджуємо.
Одночасно в іншій каструлі відварюємо до готовності картоплю «в мундирах».
В ковшике відварюємо круто яйця. Яйця і картоплю охолоджуємо і чистимо.
Відварену свинину нарізаємо на невеликі шматочки.
На такі ж шматочки нарізаємо відварені яйця і картоплю.
Цибулю і кріп миємо, дрібно шаткуємо і трохи перетираємо з сіллю.
Всі нарізані продукти перекладаємо в каструлю для окрошки.
Кладемо в каструлю сметану і добре перемішуємо з нарізаними інгредієнтами.
Наливаємо в окрошку охолоджений м’ясний бульйон, додаємо сіль і лимонку, ще раз перемішуємо і знімаємо пробу.
Приготовану окрошку ставимо на 1 годину в холодильник, а потім подаємо до столу, розлив по порційних тарілках.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на бульйоні Російська окрошка