Окрошка на сироватці з ковбасою – це річний овочевий суп, багатий корисними вітамінами. На Русі окрошку за традицією подають холодною, тому це блюдо не тільки добре насичує, але відмінно освіжає в жарку пору. Приготувати окрошку на сироватці не складе праці. Це завдання під силу навіть початківцям!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля (варена) – 2 шт.
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Яйце (варені) – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 30 мл
- Молочна сироватка – 1 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Огірки – 2 шт.
- Кефір – 1 л
Процес приготування:
Готувати окрошку на сироватці класичну з ковбасою просто! Підготуємо всі інгредієнти і переконаємося, що нічого не втратили.
Почнемо з приготування сироватки (можна скористатися готовою). Насамперед заморозимо пакет кефіру. Тепер візьмемо каструлю, друшляк і покриємо зверху марлею, а потім викладемо вміст на марлю (краще скласти її в 4 шари). Залишаємо кефір постояти добу. За цей час необхідна нам сироватка стече, а на марлі залишиться сир.
Готову сироватку треба остудити.
Поки приступимо до приготування інших продуктів. Для початку зваримо в круту два яйця, опустимо їх у холодну воду, поки яйця не охолоне, потім наріжемо їх невеликими шматочками.
Вимиємо і поріжемо огірки на дрібні квадратики (переконайтеся, що шкірка не гірчить, інакше зріжте її).
Тепер змішаємо нарізані продукти.
Приступимо до вареній ковбасі, наріжемо її на такі ж невеликі частини і додамо її до решти інгредієнтів.
Підготуємо зелень: вимиємо і подрібнити зелену цибулю, висипаємо її в нашу страву.
Повторюємо цей процес з кропом.
Зараз ретельно перемішуємо всі інгредієнти, заливаємо все сироваткою і сік лимона і кладемо сметану.
Готово! Перед тим, як подавати окрошку до столу обов’язково остудіть в холодильнику!
Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка без редиски Окрошка на кефірі Окрошка на сироватці Окрошка на сметані з ковбасою Холодна окрошка