Окрошка на сироватці з ковбасою – це річний овочевий суп, багатий корисними вітамінами. На Русі окрошку за традицією подають холодною, тому це блюдо не тільки добре насичує, але відмінно освіжає в жарку пору. Приготувати окрошку на сироватці не складе праці. Це завдання під силу навіть початківцям!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля (варена) – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 250 гр.
  • Яйце (варені) – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Молочна сироватка – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Огірки – 2 шт.
  • Кефір – 1 л

Процес приготування:

Готувати окрошку на сироватці класичну з ковбасою просто! Підготуємо всі інгредієнти і переконаємося, що нічого не втратили.

Почнемо з приготування сироватки (можна скористатися готовою). Насамперед заморозимо пакет кефіру. Тепер візьмемо каструлю, друшляк і покриємо зверху марлею, а потім викладемо вміст на марлю (краще скласти її в 4 шари). Залишаємо кефір постояти добу. За цей час необхідна нам сироватка стече, а на марлі залишиться сир.

Готову сироватку треба остудити.

Поки приступимо до приготування інших продуктів. Для початку зваримо в круту два яйця, опустимо їх у холодну воду, поки яйця не охолоне, потім наріжемо їх невеликими шматочками.

Вимиємо і поріжемо огірки на дрібні квадратики (переконайтеся, що шкірка не гірчить, інакше зріжте її).

Тепер змішаємо нарізані продукти.

Приступимо до вареній ковбасі, наріжемо її на такі ж невеликі частини і додамо її до решти інгредієнтів.

Підготуємо зелень: вимиємо і подрібнити зелену цибулю, висипаємо її в нашу страву.

Повторюємо цей процес з кропом.

Зараз ретельно перемішуємо всі інгредієнти, заливаємо все сироваткою і сік лимона і кладемо сметану.

Готово! Перед тим, як подавати окрошку до столу обов’язково остудіть в холодильнику!

Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка без редиски Окрошка на кефірі Окрошка на сироватці Окрошка на сметані з ковбасою Холодна окрошка