Окрошка вважається річним холодним супом із-за наявності в ньому свіжих овочів. Але, якщо додати мариновані огірки, це блюдо можна приготувати і взимку або урізноманітнити літнє меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Куряча грудка – 250 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Редис – 6 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кефір знежирений – 0,5 л.
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Гірчиця – 1 – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку з солоними огірками? Картоплю вимийте і відваріть в шкірці, варіть яйця круто 8 хвилин після закипання, куряче філе промийте і зваріть до готовності 20 хвилин, трохи посоливши воду спочатку. Охолоджені картоплю і яйця очистіть і подрібніть кубиком.

Куряче філе остудіть і наріжте невеликими шматочками. Солоні огірки подрібніть, так само як інші інгредієнти, дрібним кубиком.

Редиску вимийте, обріжте коріння і листяну частина зайве і наріжте тонкими скибочками. Зелень вимийте і порубаєте ножем. Цибулю очистіть і наріжте тонкими недовгими смужками. Свіжий огірок вимийте, обріжте хвостики, при необхідності видаліть шкірку і дрібно наріжте.

З’єднайте всі складові разом. Покладіть до них сметану, майонез, гірчицю, всипте трохи солі і добре розмішайте.

Налийте кефір, додайте холодну питну воду, доводячи до тієї консистенції, яку хочете отримати. Спробуйте на сіль і цукор. Вичавіть трохи лимонного соку, стежте, щоб кісточки не потрапили в окрошку. Все перемішайте і поставте в холод на 2 години.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка на кефірі Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі класична Російська окрошка