Прекрасний освіжаючий суп, незамінний спекотної літньої пори. Традиційно окрошку готують на кефірі, але додавання мінеральної води зробить блюдо менш калорійним і ніжніше на смак. Якщо ви ще не пробували такий рецепт, обов’язково порадуйте ним своїх домочадців!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • Редис – 220 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кефір – 1 л
  • Вода мінеральна – 900 мл
  • Сіль – за смаком
  • Оцет столовий 9% – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку на мінеральній воді, картоплю очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності. Потім розрізаємо на невеликі шматочки.

Також нам потрібно відварити яйця. Відварюємо їх в круту: після кипени варимо 10 хв. і охолоджуємо під проточною водою. Дрібно кришимо їх ножем.

Промиваємо огірки і ріжемо маленькими шматочками. Один огірок окремо натираємо з допомогою великої терки.

Таким же чином на тертці натираємо редис.

Салямі ріжемо невеликими кубиками.

чистимо Цибулину, нарізаємо на невеликі шматочки і солимо.

Тепер перекладаємо всі інгредієнти в каструлю. Перемішуємо їх і заливаємо кефіром. Додаємо в окрошку охолоджену мінералку. Перевіряємо чи достатньо нам солі, за бажанням додаємо трохи оцту. І ставимо в холодильник на пару годин.
Порада: подавати таку страву найкраще зі сметаною. Просто додайте ложечку сметани в кожну порцію. Окрошка від цього стане тільки смачніше!

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Окрошка на мінералці