За цим рецептом ви приготуєте класичну окрошку на кефірі з редисом. В неї додамо трохи вареної ковбаси і картоплі, але незважаючи на ці продукти окрошка буде низькокалорійної. Особливий пікантний смак їй нададуть розтерті жовтки з гірчицею.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Редис – 10 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на кефірі з редискою легко! Зваріть до готовності картоплю в мундирах і круто яйця, а потім їх остудіть. За цей час підготуйте всі інгредієнти для окрошки.

Жовтки зварених яєць відокремте від білків і покладіть в тарілку. Додайте до них сметану, гірчицю і за своїм смаком сіль і перець, а потім виделкою добре перетріть до однорідного стану і залиште на деякий час.

Білки яєць і відварну картоплю наріжте на маленькі кубики і перекладіть їх в посуд для окрошки.

Варену ковбасу гарного сорту або варено-копчену наріжте на такі ж шматочки, як і картоплю. Такими ж кубиками наріжте промиті огірок і редис.

Зелений лук і кріп промийте, дрібно наріжте і перетріть з невеликою кількістю солі.

Нарізані ковбасу, овочі та зелень перекладіть в посуд до інших продуктів.

Змішайте в окремому посуді кефір з водою. Їх співвідношення можете змінити по своєму смаку. У цю суміш перекладіть розтерті жовтки з гірчицею і добре перемішайте. Спробуйте заливку на смак і можете додати сіль.

Приготованою сумішшю залийте нарізані продукти і добре перемішайте.

Окрошку поставте на 1 годину в холодильник і потім можете подавати до обіду.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка з ковбасою класична Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на кефірі Окрошка на сметані