Оладки на кефірі і пресованих дріжджах – один з простих варіантів сімейного сніданку. Рецепт оладок нескладний, а в результаті виходить ситне і смачне блюдо. З начинкою можна експериментувати на свій розсуд. Можна приготувати як солодкі, так і нейтральні оладки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Банан – 150 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі і пресованих дріжджах. Візьміть глибоку миску, в якій будете оживляти дріжджі. Викладіть пресовані дріжджі, додайте половину цукрового піску.

Залийте водою кімнатної температури, перемішайте до однорідної маси. Залиште масу для пожвавлення на 10 хвилин.

У велику миску розбийте куряче яйце, додайте другу половину цукрового піску і ванільний цукор.

Перемішайте до однорідної консистенції з допомогою міксера або віночка.

Додайте столову ложку рослинного масла і перемішайте.

Додайте кефір кімнатної температури.

Ретельно розмішайте.

Візьміть миску з подошедшими дріжджами.

Акуратно перекладіть жваві дріжджі до кефірної масі. Додайте щіпку солі і все добре перемішайте.

Просіяти пшеничне борошно через сито.

Ретельно перемішайте і залиште на 40 хвилин.

Після закінчення часу, коли тісто добре підійшло, можна приступати до смаження. Добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Банан очистіть і наріжте невеликими кружечками.

Акуратно викладіть тісто столовою ложкою на розігріту сковороду.

Зверху розкладіть шматочки банана.

Банани покрийте тестом.

випікайте Оладки на повільному вогні з обох боків до золотистого кольору.

Готові оладки подавайте зі сметаною. Такі оладки можна готувати і без начинки.

Приємного апетиту!

Бананові оладки Дріжджові оладки на кефірі Дріжджові оладки на кефірі без соди Оладки без молока Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на кефірі без розпушувача