Щоб оладки вийшли пишними, зазвичай замішують тісто на кефірі. Сода або розпушувач також допомагають оладкам бути легшим. Якщо додати в тісто сир, вироби за смаком будуть нагадувати домашні сирники, але з більш ніжною текстурою. Такий проміжний варіант між традиційними оладками і класичними творожниками. Щоб ароматизувати оладки використовуємо апельсинову цедру – вона дуже добре поєднується з кисломолочної випічкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 8-9 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сир – 200 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цедра апельсина – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати оладки з сиром на кефірі? У миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукровий пісок і щіпку солі. Збиваємо вінчиком або виделкою компоненти в однорідну пінисту масу.

Кладемо сир в яєчно-цукрову суміш і розтираємо його, намагаючись розбити всі грудочки і домогтися відносної однорідності. Потім вливаємо кефір і ретельно перемішуємо.

Поверх отриманої рідкої суміші висипаємо борошно, соду і терту апельсинову цедру.

Круговими рухами замішуємо тісто з допомогою ложки або лопатки. Консистенція маси повинна бути досить густий: тісто тримає сліди від ложки, падає з неї оформленим грудкою. Якщо борошна недостатньо, потроху додавайте і вимішуйте. Готове тісто затягуємо харчовою плівкою або просто накриваємо перевернутою тарілкою і залишаємо на столі на тридцять хвилин перед смаженням.

На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Ложкою набираємо тісто і викладаємо його у вигляді оладок на невеликій відстані один від одного в киплячу олію. Смажимо вироби дві-три хвилини при середньо-низькій температурі без кришки, поки нижня скоринка добре не зарум’яниться. Тісто має добре підніматися під час обсмажування.

Перевертаємо оладки на іншу сторону і смажимо ще дві-три хвилини.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало надлишок олії.

Обсушені оладки укладаємо на сервірувальне блюдо і відразу подаємо до столу, поки вони гарячі і особливо м’які. Ідеальним доповненням стане свіжа сметана.

Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі класичні Сирні оладки