Оладки готують на кислому молоці, воді, молоці та кефірі, на соді і дріжджах. Я пропоную приготувати класичні оладки на кефірі без соди. Оладки можуть бути як в якості смачного ніжного десерту, так і в якості основного несолодкого страви. Страва готується просто і легко, виходить дуже ніжним і смачним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 0.5 л.
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки на кефірі класичні без соди. Візьміть глибоку миску, вилийте кефір кімнатної температури, розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок. Кількість цукрового піску регулюйте за власним уподобанням.
З допомогою віночка або столової ложки ретельно перемішайте.
В кілька прийомів додайте просіяне через сито борошно.
Ретельно перемішайте тісто.
Перемішуйте тісто до утворення гладкої, однорідної маси і повного зникнення грудочок.
добре розігрійте Сковороду.
Налийте невелику кількість рослинного масла.
Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всій поверхні сковороди.
Як тільки краї підрум’яняться, з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.
Готові оладки подавайте на стіл в гарячому вигляді з варенням, джемом, згущеним молоком або зі сметаною.
Приємного чаювання!
Оладки без дріжджів і без соди Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без соди і розпушувача Оладки на кефірі класичні