Оладки готують на кислому молоці, воді, молоці та кефірі, на соді і дріжджах. Я пропоную приготувати класичні оладки на кефірі без соди. Оладки можуть бути як в якості смачного ніжного десерту, так і в якості основного несолодкого страви. Страва готується просто і легко, виходить дуже ніжним і смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 0.5 л.
  • Борошно пшеничне – 2.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі класичні без соди. Візьміть глибоку миску, вилийте кефір кімнатної температури, розбийте курячі яйця, додайте цукровий пісок. Кількість цукрового піску регулюйте за власним уподобанням.

З допомогою віночка або столової ложки ретельно перемішайте.

В кілька прийомів додайте просіяне через сито борошно.

Ретельно перемішайте тісто.

Перемішуйте тісто до утворення гладкої, однорідної маси і повного зникнення грудочок.

добре розігрійте Сковороду.

Налийте невелику кількість рослинного масла.

Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всій поверхні сковороди.

Як тільки краї підрум’яняться, з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.

Готові оладки подавайте на стіл в гарячому вигляді з варенням, джемом, згущеним молоком або зі сметаною.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів і без соди Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без соди і розпушувача Оладки на кефірі класичні