Оладки відмінно підходять для сімейного сніданку. За цим рецептом навіть без дріжджів ви зможете приготувати пишні оладки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 200 – 230 гр.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки на кефірі повітряні, в мисці віночком збийте яйце, ванілін і цукор.
Кефір перед приготуванням дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Влийте кефір до збитого яйця, перемішайте.
Маленькими порціями всипайте просіяне борошно і замішують тісто. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану, тому стежте за тим, щоб не переборщити з борошном.
В кінці додайте соду, добре перемішайте, дайте настоятися тесту 15 хвилин. Після цього тісто більше не перемішуйте.
Розігрійте сковороду, влийте на неї соняшникову олію і випікайте оладки на середньому вогні. Готувати оладки потрібно на добре розігрітій сковороді, щоб оладки встигли підсмажитися з обох сторін і пропектися всередині, але не підгоріли.
Готові пишні оладки можна подавати з чаєм і варенням.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача