Оладки відмінно підходять для сімейного сніданку. За цим рецептом навіть без дріжджів ви зможете приготувати пишні оладки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 – 230 гр.
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки на кефірі повітряні, в мисці віночком збийте яйце, ванілін і цукор.

Кефір перед приготуванням дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Влийте кефір до збитого яйця, перемішайте.

Маленькими порціями всипайте просіяне борошно і замішують тісто. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану, тому стежте за тим, щоб не переборщити з борошном.

В кінці додайте соду, добре перемішайте, дайте настоятися тесту 15 хвилин. Після цього тісто більше не перемішуйте.

Розігрійте сковороду, влийте на неї соняшникову олію і випікайте оладки на середньому вогні. Готувати оладки потрібно на добре розігрітій сковороді, щоб оладки встигли підсмажитися з обох сторін і пропектися всередині, але не підгоріли.

Готові пишні оладки можна подавати з чаєм і варенням.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача