Хочу запропонувати рецепт незвичайних оладок. Унікальність рецепта полягає в тому, що тісто для оладок готують на гарячому кефірі. Блюдо виходить пишним і повітряним. Такі оладки можна готувати на сніданок, урізноманітнивши їх різними соусами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на гарячому кефірі. Вилийте кефір в сотейник і поставте на вогонь, доведіть до гарячого стану, але так, щоб кефір не згорнувся.

Вимкніть вогонь і висипте половину просіяного заздалегідь борошна через сито.

Розбийте куряче яйце і ретельно перемішайте тісто.

Додати харчову соду, цукровий пісок і сіль, добре перемішайте. Соду погасити кислота кефіру.

Додайте другу частину просіяного через сито борошна. Ретельно розмішайте. Тісто має вийти дуже густої консистенції.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. З допомогою двох столових ложок викладіть тісто на гарячу сковороду і обсмажте до золотої скоринки з двох сторін.

Готові оладки подавайте в гарячому вигляді з будь-якими соусами на ваш смак.

В остившем вигляді оладки залишаються такими ж пишними, смачними і не осідають.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки як у бабусі Оладьи