Оладки, приготовані на заквасці, завжди виходять пишними і рум’янами. Спробуйте просте блюдо для сімейного чаювання. Ідеально для подачі з варенням або джемом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Житня закваска – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати оладки на житній заквасці? У зрілу житню закваску вливаємо молоко кімнатної температури, ретельно перемішуємо. Потім додаємо цукор, сіль і ще раз замішуємо. Всипаємо борошно поступово.

Коли додамо все борошно і тісто буде добре замішано, залишаємо його під харчовою плівкою або рушником в теплому місці. Чекаємо близько 30 хвилин.

Викладаємо тісто, що піднялося в розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо оладки.

Готуємо на помірному вогні. Доводимо кожну сторону до появи рум’яної хрусткої скоринки.

Викладаємо пишні оладки на тарілку і подаємо до столу. Можна доповнити улюбленим варенням або джемом.

Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без яєць Оладки без яєць і соди Оладки класичні Оладки на молоці без розпушувача Оладки на молоці без соди