Такі оладки – саме цей спогад з дитинства та шкільної пори! Оладки на кефірі виходять пухкими і ніжними. Навіть якщо у вас є перевірений рецепт пишних оладок, обов’язково спробуйте цей, адже кулінарна історія теж може бути смачною!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кефірі як в школі? Яйце додаємо в ємність. Додаємо цукровий пісок і щіпку солі. Беремо віночок і якісно все збиваємо, тим самим об’єднуючи жовток і білок.

Кефір слід використовувати кімнатної температури. Якщо ви тільки дістали його з холодильника, то необхідну кількість розігрійте в мікрохвильовці або на вогні. Кисломолочний продукт повинен бути теплим, не гарячим. Вливаємо кефір в яєчну суміш, продовжуючи збивати.

Змішуємо просіяне пшеничне борошно з харчовою содою. Потім поступово додаємо їх в загальну масу.

Тісто доводимо до однорідного стану. Воно повинно вийде густим, щоб не розтікався в процесі смаження.

ставимо Сковороду на вогонь, вливаємо в неї рослинне масло. Як тільки сковорода розігріється, з допомогою ложки починаємо викладати невеликі коржі тесту. Обсмажуємо одну сторону до необхідного рум’яного кольору.

Далі з допомогою лопатки перевертаємо оладки і обсмажуємо другу сторону. При необхідності підливайте рослинне масло. По готовності можна викласти оладки на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Оладки на кефірі подаємо в теплому вигляді. Доповнювати ласощі можна сметаною або варенням на ваш смак.

Приємного вам апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі з содою і яйцями