Такі оладки – саме цей спогад з дитинства та шкільної пори! Оладки на кефірі виходять пухкими і ніжними. Навіть якщо у вас є перевірений рецепт пишних оладок, обов’язково спробуйте цей, адже кулінарна історія теж може бути смачною!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 2 склянки
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на кефірі як в школі? Яйце додаємо в ємність. Додаємо цукровий пісок і щіпку солі. Беремо віночок і якісно все збиваємо, тим самим об’єднуючи жовток і білок.
Кефір слід використовувати кімнатної температури. Якщо ви тільки дістали його з холодильника, то необхідну кількість розігрійте в мікрохвильовці або на вогні. Кисломолочний продукт повинен бути теплим, не гарячим. Вливаємо кефір в яєчну суміш, продовжуючи збивати.
Змішуємо просіяне пшеничне борошно з харчовою содою. Потім поступово додаємо їх в загальну масу.
Тісто доводимо до однорідного стану. Воно повинно вийде густим, щоб не розтікався в процесі смаження.
ставимо Сковороду на вогонь, вливаємо в неї рослинне масло. Як тільки сковорода розігріється, з допомогою ложки починаємо викладати невеликі коржі тесту. Обсмажуємо одну сторону до необхідного рум’яного кольору.
Далі з допомогою лопатки перевертаємо оладки і обсмажуємо другу сторону. При необхідності підливайте рослинне масло. По готовності можна викласти оладки на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
Оладки на кефірі подаємо в теплому вигляді. Доповнювати ласощі можна сметаною або варенням на ваш смак.
Приємного вам апетиту!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі з содою і яйцями