Правильні оладки повинні бути пишними і повітряними всередині. У цьому рецепті ми розкриємо невеликі хитрощі, які дозволять вам зробити оладки саме такими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки на кефірі 500 мл Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури.
В глибокій мисці змішайте яйця, кефір, цукор, соду і сіль.
Збийте масу віночком.
Поступово порціями введіть борошно і розмішайте. Тісто має вийти густим і в’язким, без грудочок.
Розігрійте олію на сковорідці, столовою ложкою вливайте тісто на сковороду, формуючи оладки округлої форми.
Коли одна сторона добре підрум’яниться і тісто підніметься, переверніть оладки і обсмажте з іншого боку.
Готові оладки можна промокнути паперовою серветкою, щоб позбутися від надлишків жиру.
Оладки можна полити сметаною, варенням або просто посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сніданок