Правильні оладки повинні бути пишними і повітряними всередині. У цьому рецепті ми розкриємо невеликі хитрощі, які дозволять вам зробити оладки саме такими.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі 500 мл Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури.

В глибокій мисці змішайте яйця, кефір, цукор, соду і сіль.

Збийте масу віночком.

Поступово порціями введіть борошно і розмішайте. Тісто має вийти густим і в’язким, без грудочок.

Розігрійте олію на сковорідці, столовою ложкою вливайте тісто на сковороду, формуючи оладки округлої форми.

Коли одна сторона добре підрум’яниться і тісто підніметься, переверніть оладки і обсмажте з іншого боку.

Готові оладки можна промокнути паперовою серветкою, щоб позбутися від надлишків жиру.

Оладки можна полити сметаною, варенням або просто посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сніданок