Сьогодні я хочу поділитися швидким рецептом надзвичайно смачних пишних оладок на кисляку без дріжджів з содою і яйцями. Домашня випічка виходить з пористої повітряної текстурою. Оладки чудово підходять для дружнього чаювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кисле молоко – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати пишні оладки на кисляку без дріжджів з содою і яйцями. У глибоку ємність розбийте куряче яйце кімнатної температури і додайте необхідну кількість цукрового піску і ванілін за смаком. Ретельно перемішайте віночком до однорідної пишної консистенції.

Кисляк заздалегідь дістаньте з холодильника і підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі до теплого стану, а потім влийте яєчну масу. Гарненько перемішайте.

Вершкове масло розтопити на середньому вогні або в мікрохвильовій печі. Після чого влийте до рідких інгредієнтів.

В окрему ємність просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна.

Потім додайте сіль і харчову соду і добре перемішайте.

В кілька прийомів введіть сухі інгредієнти до рідким.

Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок. Для зручності озбройтеся віночком або міксером.

Ємність з тістом накрийте чистим сухим рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі приблизно на 10-15 хвилин.

Відпочиле тісто акуратними рухами знизу вгору перемішайте.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, заповнивши всю поверхню сковороди.

Як тільки краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться і покриється пухирцями, з допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на іншу сторону.

Накрийте кришкою і обсмажте оладки до апетитної рум’яної скоринки.

Готові оладки зніміть зі сковороди.

Викладіть на блюдо або велику тарілку для подачі.

Оладки виходять з пористої текстурою.

Приготовані оладки на кисляку з содою і яйцями подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом або наповнювачем – варенням, джемом, повидлом, сиропом, згущеним молоком або сметаною або прикрасити цукровою пудрою, свіжими ягодами або фруктами.

Приємного чаювання!

Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки на кисляку без дріжджів Оладки як у бабусі