Кефірні оладки завжди відрізняються своєю пишною формою і ніжним смаком. Таке повітряне тісто ідеально для начинки. Додайте ковбасу і ароматну зелень. Відмінне поєднання для ситного перекусу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 120 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Кефір – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки на кефірі з ковбасою і зеленню просто! Промиваємо свіжу зелень під водою, даємо їй обсохнути і дрібно нарізаємо ножем.
Ковбасу подрібнюємо квадратиками. Якщо використовуєте варену, то її зручніше буде натерти на тертці.
Замішуємо тісто. Збиваємо яйце з сіллю, вливаємо кефір і борошно з содою.
Збиваємо, поки маса не стане однорідною, після чого в неї можна замішувати ковбасу і зелень.
Смажимо на сковороді, як звичайні оладки з обох сторін. Для прискорення процесу можна накрити кришкою.
Після гарячу закуску викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Готово!
Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі з ковбасою Оладки-піца на кефірі