Кефірні оладки завжди відрізняються своєю пишною формою і ніжним смаком. Таке повітряне тісто ідеально для начинки. Додайте ковбасу і ароматну зелень. Відмінне поєднання для ситного перекусу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 120 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі з ковбасою і зеленню просто! Промиваємо свіжу зелень під водою, даємо їй обсохнути і дрібно нарізаємо ножем.

Ковбасу подрібнюємо квадратиками. Якщо використовуєте варену, то її зручніше буде натерти на тертці.

Замішуємо тісто. Збиваємо яйце з сіллю, вливаємо кефір і борошно з содою.

Збиваємо, поки маса не стане однорідною, після чого в неї можна замішувати ковбасу і зелень.

Смажимо на сковороді, як звичайні оладки з обох сторін. Для прискорення процесу можна накрити кришкою.

Після гарячу закуску викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Готово!

Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі з ковбасою Оладки-піца на кефірі