легкий Сніданок або обід, полуденок, додаток до обіду – це лише деякі функції, які може виконувати це приголомшливо смачне, ніжне та пухке страва – оладки на кефірі з родзинками. Подаємо зі сметаною – і насолоджуємося смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі з родзинками. Підготувати всі необхідні інгредієнти. Чорнослив промити і обсушити на паперовому рушнику.

В глибокій мисці розтерти яйця з цукром до утворення легкої піни.

Влити в яєчно-цукрову масу кефір і 1 ст. л. рослинного масла, ретельно перемішати.

Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, поступово ввести в яєчно-кефірну суміш.

Перемішати тісто до однорідності.

Чорнослив порізати невеликими шматочками.

Ізюм залити окропом на кілька хвилин.

Злити воду з родзинок.

Всипати чорнослив і родзинки в тісто.

Всі інгредієнти добре перемішати.

Розігріти сковороду на середньому вогні, влити рослинне масло. Ложкою викласти оладки на сковороду, смажити з двох боків до золотистого кольору. Готові оладки на кефірі з родзинками подавати зі сметаною або варенням. Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки з розпушувачем Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі з розпушувачем