легкий Сніданок або обід, полуденок, додаток до обіду – це лише деякі функції, які може виконувати це приголомшливо смачне, ніжне та пухке страва – оладки на кефірі з родзинками. Подаємо зі сметаною – і насолоджуємося смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Чорнослив – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки на кефірі з родзинками. Підготувати всі необхідні інгредієнти. Чорнослив промити і обсушити на паперовому рушнику.
В глибокій мисці розтерти яйця з цукром до утворення легкої піни.
Влити в яєчно-цукрову масу кефір і 1 ст. л. рослинного масла, ретельно перемішати.
Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, поступово ввести в яєчно-кефірну суміш.
Перемішати тісто до однорідності.
Чорнослив порізати невеликими шматочками.
Ізюм залити окропом на кілька хвилин.
Злити воду з родзинок.
Всипати чорнослив і родзинки в тісто.
Всі інгредієнти добре перемішати.
Розігріти сковороду на середньому вогні, влити рослинне масло. Ложкою викласти оладки на сковороду, смажити з двох боків до золотистого кольору. Готові оладки на кефірі з родзинками подавати зі сметаною або варенням. Приємного чаювання!
Оладки без дріжджів і без соди Оладки без молока Оладки з розпушувачем Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі з розпушувачем