Цей рецепт приготування оладок сподобається любителям бананової випічки. Банани є відмінною заміною яєць в тесті і роблять оладки ароматними і ніжними. Готується блюдо швидко і буде у вас смачним і ситним сніданком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Банан – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1.2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати бананові оладки на кефірі без яєць? У посуд для замішування тіста всипаємо просіяне на сито потрібну кількість пшеничного борошна. Потім до неї насипати чайну ложечку соди і додаємо дрібку солі. Ці сухі інгредієнти ложкою добре перемішуємо.

У бананів знімаємо шкірку, кладемо їх в окрему мисочку і з допомогою виделки розминаємо в кашку.

Склянку кефіру трохи підігріваємо в мікрохвильовці, переливаємо до подрібненим бананам, додаємо до них півтори столові ложки цукру і перемішуємо вінчиком.

Приготовану бананово-кефірну суміш перелити до сухих інгредієнтів і віночком замішуємо тісто для оладок.

Замішане тісто повинно мати в’язку густу текстуру і тягнутися за віночком. Якщо воно рідкувате, то висипаємо ще трохи борошна.

Розігріваємо в сковороді олію. Потім столовою ложкою порційно викладаємо на сковорідку тісто, формуючи невеликі оладки. Смажимо оладки на середньому вогні 1-2 хвилини на кожній стороні і до появи маленьких бульбашок повітря на поверхні.

Оладки акуратно перевертаємо на інший бік лопаткою або двома виделками. Прикривати сковорідку кришкою не треба.

Обсмажені оладки зі сковорідки відразу кладемо на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Смачні і пишні бананові оладки на кефірі без яєць подаємо до столу, доповнивши їх варенням, медом або просто з чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

Бананові оладки без молока Бананові оладки без яєць Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки з розпушувачем Оладки з содою без яєць Оладки на кефірі без дріжджів з розпушувачем Оладки на кефірі з содою без яєць