Якщо ви любите експериментувати на кухні, то приготуйте звичайні оладки не з пшеничного борошном, а, наприклад, з кукурудзяною. Цей вид борошна виділяється серед всіх інших своїм солодким смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 300 мл
  • Борошно кукурудзяне – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 70 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі з кукурудзяним борошном. Змішайте яйця з сіллю і цукром, збийте суміш віночком. Додайте до яєць кефір, перемішайте.

Всипте порціями просіяне пшеничне та кукурудзяне борошно, розпушувач. Замісіть тісто.

Прогрійте сковороду, налийте на неї соняшникову олію. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду і обсмажуйте оладки з двох сторін.

Готові оладки подавайте зі сметаною або улюбленим джемом.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без молока Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів і без соди Оладки на кефірі без соди