Пишність оладок, випеченим на кефірі, надає розпушувач. Завдяки йому випічка виходить повітряної і невагомою. Урізноманітнити внутрішній світ оладок пропонуємо за допомогою маку: він приємно хрумтить на зубах і додає пікантності.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Масло олію – 100 мл
  • Ванілін – 1 пакет
  • Мак – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки на кефірі з розпушувачем, розбити в миску яйця, додати сметану і цукор.

Збити суміш виделкою або вінчиком. Влити кефір.

Все розмішати. Просіяти в миску з сумішшю борошно, розпушувач і ванілін.

Туди ж додати сухий мак.

Збити масу віночком або вилкою, заважати до тих пір, поки не підуть всі грудочки.

Тісто середньої густоти. У сковороду влити частина масла і розігріти. Викладати столовою ложкою порціями тісто на оладки на сковороду, залишаючи між заготівками відстань, т. к. вони ростуть в обсязі при випічці.

Вогонь зробити трохи нижче середнього. Смажити оладки з одного боку, коли вона зарум’яниться, перевернути на іншу.

Готові вироби перекласти на паперові рушники, які вбере зайвий жир.

Трохи остудити оладки і можна подавати.

Такі смачні оладки вже самі по собі, однак можна супроводити їх подачу кленовим сиропом, горіховою пастою або шоколадним топпінгом.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки з розпушувачем Оладки на кефірі Оладки на кефірі і сметані Оладки на сметані без дріжджів Пишні оладки на сметані