Пишність оладок, випеченим на кефірі, надає розпушувач. Завдяки йому випічка виходить повітряної і невагомою. Урізноманітнити внутрішній світ оладок пропонуємо за допомогою маку: він приємно хрумтить на зубах і додає пікантності.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 пакет
- Масло олію – 100 мл
- Ванілін – 1 пакет
- Мак – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки на кефірі з розпушувачем, розбити в миску яйця, додати сметану і цукор.
Збити суміш виделкою або вінчиком. Влити кефір.
Все розмішати. Просіяти в миску з сумішшю борошно, розпушувач і ванілін.
Туди ж додати сухий мак.
Збити масу віночком або вилкою, заважати до тих пір, поки не підуть всі грудочки.
Тісто середньої густоти. У сковороду влити частина масла і розігріти. Викладати столовою ложкою порціями тісто на оладки на сковороду, залишаючи між заготівками відстань, т. к. вони ростуть в обсязі при випічці.
Вогонь зробити трохи нижче середнього. Смажити оладки з одного боку, коли вона зарум’яниться, перевернути на іншу.
Готові вироби перекласти на паперові рушники, які вбере зайвий жир.
Трохи остудити оладки і можна подавати.
Такі смачні оладки вже самі по собі, однак можна супроводити їх подачу кленовим сиропом, горіховою пастою або шоколадним топпінгом.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки з розпушувачем Оладки на кефірі Оладки на кефірі і сметані Оладки на сметані без дріжджів Пишні оладки на сметані