Якщо ви не переносите глютен або просто хочете спробувати приготувати звичні оладки з незвичними інгредієнтами, то спробуйте використовувати для тесту рисову муку. Вона не дасть такий пишний і м’якуш рихлий, властивий для пшеничних оладок – вироби будуть більш плоскі. Але от смак у таких оладок дуже ніжний і приємний.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 170 гр.
  • Рисова мука біла – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок з рисового борошна на молоці. У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукровий пісок.

Збиваємо вінчиком або міксером до повної однорідності та легкої піни.

В яєчну масу вливаємо молоко, перемішуємо.

Потім всипаємо просіяне рисову борошно, дрібку солі і розпушувач.

Знову перемішуємо – тісто готове. Даємо йому постояти при кімнатній температурі п’ятнадцять-двадцять хвилин перед смаженням.

Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла силіконової пензликом. Добре розігріваємо її на плиті.

Набираємо замішане тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих круглих оладок, залишаючи невелику відстань між ними, щоб не злипалися. Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигало пропектися.

Смажимо оладки без кришки спочатку з одного боку, потім з іншою, поки не з’явиться золотава скоринка.

Обсмажені оладки знімаємо зі сковороди, укладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною.

Смачного!

Оладки без дріжджів і без соди Оладки з рисового борошна Оладки на молоці без дріжджів і без соди Оладки на сметані без дріжджів Пишні оладки на сметані ПП оладки на молоці