Для тих, хто любить солодку випічку, пропоную приготувати оладки на сироватці з бананом. Оладки виходять особливо ніжними зі збалансованим смаком і неймовірним ароматом. Обов’язково приготуйте, і порадуйте себе і своїх близьких смачним і ароматним сніданком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 3 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати оладки на сироватці з бананом? Банани очистіть від шкірки, після чого наріжте середнім за розміром кубиком.

В глибоку ємність, в якій будете замішувати тісто, розбийте курячі яйця кімнатної температури. Додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Кількість цукрового піску відрегулюйте самостійно згідно з власними смаковими уподобаннями.

Скориставшись віночком, ретельно перемішайте до однорідної пишної консистенції. Необхідна кількість масла розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Акуратно влийте до яєчної маси і гарненько перемішайте.

Сироватку заздалегідь дістаньте з холодильника і трохи підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влийте до яєчної маси, ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.

В кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно, а також додати харчову соду і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної консистенції.

приготоване однорідне тісто викладіть нарізані банани.

Акуратно перемішайте тісто дерев’яною ложкою або силіконової лопаткою, щоб банани рівномірно розподілилися по тесту.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Скориставшись столовою ложкою, акуратно викладіть тісто на деякій відстані. Коли краю оладок підсмажаться, а тісто зверху загусне, лопаткою переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рум’яної скоринки під кришкою.

Готові оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.

Приготовані оладки на сироватці з бананом подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв.

За бажанням оладки доповніть своїм улюбленим варенням, джемом, згущеним молоком або сметаною.

Насолоджуйтесь неймовірно смачною домашньою випічкою!

Бананові оладки Оладки Оладки без дріжджів з содою Оладки без кефіру Оладки з содою Оладки на сироватці