Пропоную скористатися простим і легким рецептом і приготувати незвичайно ніжні оладки на кисляку без яєць і дріжджів. Для приготування ситної і пухкої випічки використовуються прості і доступні інгредієнти. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кисле молоко – 500 мл
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кисляку без яєць і дріжджів? Кисляк заздалегідь дістаньте з холодильника і підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі до теплого стану, а потім додайте необхідну кількість харчовою содою. Гарненько перемішайте віночком до утворення характерної реакції.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.
В окрему ємність просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і поступово в кілька прийомів введіть її до рідких інгредієнтів.
Скориставшись віночком, ретельно перемішайте тісто.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто, заповнивши всю поверхню сковороди. Накрийте сковороду кришкою і готуйте, поки краю оладок не підрум’яняться, а тісто зверху не покриється пухирцями.
З допомогою двох вилок або лопатки переверніть оладки на другу сторону. Накрийте кришкою і обсмажте оладки до апетитної рум’яної скоринки.
Готові оладки зніміть зі сковороди. Викладіть на блюдо або тарілку для подачі. Пишні оладки на кисляку без яєць і дріжджів подавайте на стіл порційно. За бажанням додатково подайте своє улюблене варення, джем, повидло, сироп, згущене молоко або сметану.
Насолоджуйтеся пишною повітряної випічкою!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки як у бабусі