За цим рецептом можна швидко спекти легкі і м’які оладки для сніданку. Вони не виходять пишними, як дріжджові, але зате завжди смачні і не вимагають багато інгредієнтів. Тісто можна замішувати як на кефірі, так і на молоці. В тісто додається одне яйце, інакше оладки не будуть тримати форму.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати оладки на молоці без дріжджів, соди і яєць просто! У посуд для замішування тіста розбийте куряче яйце і віночком його трохи збийте.
Потім до яйцю налийте молоко кімнатної температури або злегка підігріте і перемішайте його з яйцем. Потім насипте в цю суміш вказане в рецепті кількість солі, цукру і розпушувача і все ретельно перемішайте.
Просійте на сито потрібну кількість пшеничного борошна. Потім її порційно насипайте в яєчно-молочну суміш, одночасно замішуючи тісто віночком.
Замішане тісто для оладок повинно бути густе, як густа сметана, а не рідке, як для млинців. Тісто залиште на 20 хвилин, щоб воно більше загусло.
Розігрійте на сковорідці достатню кількість рослинного масла. Тісто ще раз перемішайте і можете приступати до смаження. Столовою ложкою порційно кладіть на розігріту сковорідку тісто у вигляді невеликих оладок.
Обсмажте оладки на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін і гарячими відразу подайте до сніданку.
Смачного!