Як варіант, в цьому рецепті вам пропонується приготувати яблучні оладки на молоці і без додавання в тісто дріжджів. Пишні за рахунок розпушувача і ніжні оладки з кислинкою яблука порадують вас своїм смаком. Рецепт простий і невеликий набір продуктів. За смаком можете такі оладки ароматизувати корицею, ваніллю або цедрою цитрусових.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Яблука (велике) – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати оладки на молоці без дріжджів з яблуками просто! Спочатку підготуйте інгредієнти у вказаній в рецепті кількості і їх можете збільшити, якщо потрібно приготувати більше порцій. Ці продукти потримайте деякий час при домашньої температурі, щоб не були холодними.
В посуд для замісу тісто розбийте яйце, насипте до нього сіль і цукор і добре перемішайте віночком без збивання.
Яблуко промийте, очистіть від шкірки і насіння і подрібнити на крупній тертці або наріжте на дрібні шматочки.
Борошно для оладків просійте на сито і змішайте з розпушувачем. У посуд до яйцю перекладіть подрібнені яблука і пересипте борошно.
Потім налийте до цих інгредієнтів молоко і віночком замісіть тісто до однорідного і без грудочок стану. Замішане тісто залиште на 10-15 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу розігрійте сковорідку з рослинним маслом. На неї столовою ложкою викладайте тісто, формуючи невеликі оладки.
Оладки обсмажуйте на середньому нагріві плити і до рум’яного кольору з обох сторін, перевертаючи їх лопаткою або двома виделками.
Приготовані оладки на молоці з яблуками промокніть паперовим рушником і можете подавати до столу в будь смаковими топпінгом.
Смачного!