Кисле молоко ідеально підходить для приготування простих борошняних страв. Домашні оладки виходять пишними і рум’яними. Їх можна подавати на сніданок хоч кожен день, адже часу на приготування йде зовсім небагато.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кисле молоко – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати ПП оладки на кисляку, просіваємо борошно за допомогою сита. Це зробить тісто більш пухким і оладки вийдуть повітряними і пишними.

Окремо збиваємо яйце з цукром і сіллю до утворення помітної піни.

Вливаємо до яєчної суміші кисле молоко, розмішуємо і поступово починаємо додавати борошно.

Поки всипаємо борошно, тісто постійно збиваємо. Відразу ж додаємо соду. Розмішуємо тісто до повної однорідності.

Розігріваємо сковорідку з олією і невеликими порціями вливаємо тісто у формі оладок.

Обсмажуємо до скоринки кожну з сторін.

Викладаємо пишні оладки на тарілку. Подаємо до столу гарячими, можна доповнити варенням, ягодами або улюбленими сиропами. Приємного апетиту!

Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки на кисляку без дріжджів