Кисле молоко ідеально підходить для приготування простих борошняних страв. Домашні оладки виходять пишними і рум’яними. Їх можна подавати на сніданок хоч кожен день, адже часу на приготування йде зовсім небагато.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кисле молоко – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати ПП оладки на кисляку, просіваємо борошно за допомогою сита. Це зробить тісто більш пухким і оладки вийдуть повітряними і пишними.
Окремо збиваємо яйце з цукром і сіллю до утворення помітної піни.
Вливаємо до яєчної суміші кисле молоко, розмішуємо і поступово починаємо додавати борошно.
Поки всипаємо борошно, тісто постійно збиваємо. Відразу ж додаємо соду. Розмішуємо тісто до повної однорідності.
Розігріваємо сковорідку з олією і невеликими порціями вливаємо тісто у формі оладок.
Обсмажуємо до скоринки кожну з сторін.
Викладаємо пишні оладки на тарілку. Подаємо до столу гарячими, можна доповнити варенням, ягодами або улюбленими сиропами. Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки на кисляку без дріжджів