Ніжні і повітряні оладки, що може стати кращою ідеєю для сніданку на вихідних! Додамо в тісто трохи сиру, щоб наші оладки мали вершковий смак. А також трохи натертого яблука, воно додасть приємну кислинку і соковиту нотку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 375 мл
  • Сир – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі з сиром і яблуками легко! Для оладок беремо соковите солодке яблуко з кислинкою. Яблуко промиваємо, чистимо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Кефір злегка розігріваємо в мікрохвильовій печі до 37 градусів або можна поставити склянку з кефіром в ємність з теплою водою.

Виливаємо кефір в миску, додаємо сир. Усе ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок.

Далі у тісто додаємо цукор, соду і ванілін.

Потім додаємо натерте яблуко і вимішуємо масу до однорідності.

Потім просіваємо борошно і знову перемішуємо.

По консистенції у нас виходить густе тісто. Залишимо його на 3-5 хвилин, щоб сталася реакція соди з кефіром. Коли тісто почне трохи пузиритися зверху – можна приступати до приготування.

ставимо Сковороду на вогонь, розігріваємо і додаємо рослинне масло. Викладаємо тісто на розігріту сковороду по одній столовій ложці, не притискаючи, щоб наші оладки трохи піднялися.

Обсмажуємо оладки з обох сторін за пару хвилин під кришкою.

Готові оладки подаємо в теплому вигляді з медом. Так само оладки можна подати зі сметаною, джемом або згущеним молоком. Приємного чаювання!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без яєць Оладки на кефірі без дріжджів Оладьи Сирні оладки