Оладки на сметані з яблуками простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Замешаем тісто для оладок на сметані і додамо в нього яблука. А для аромату додаємо щіпку кориці. Таке поєднання дає дуже приємний смак і вологу, соковиту текстуру готовим виробам. Щоб м’якуш був більш пористим, не забуваємо про необхідність використання соди: вона загаситься яблучною кислотою не дасть оладкам бути щільними і важкими. Оладки особливо смачні в гарячому вигляді. Подайте такі рум’яні кругляш на сніданок до кави – гарний початок дня забезпечено
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Яблука – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на сметані з яблуками? У миску кладемо сметану.
Розбиваємо до неї яйце, додаємо дрібку солі, цукровий пісок і соду.
Перемішуємо всі разом віночком до однорідності.
Яблуко промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку.
Трьом фруктову м’якоть на крупній тертці і висипаємо отриману стружку в рідку суміш.
Також додаємо мелену корицю. Перемішуємо.
Просіваємо поверх отриманої маси борошно, ретельно перемішуємо і розбиваємо всі борошняні грудки.
Консистенція тіста повинна бути досить густий: якщо набрати масу в ложку, вона повинна м’яко падати з неї, але не литися цівкою.
В сковорідку наливаємо невелику кількість рослинного масла без запаху і добре розігріваємо його на плиті.
Набираємо приготоване тісто з яблуками столовою ложкою і викладаємо його в сковороду у вигляді круглих оладок, залишаючи невелику відстань один між одним, щоб не злиплися при смаженні.
Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Смажимо півтори-дві хвилини, поки знизу не скоринка зарум’яниться.
Перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки знизу не утворюється скориночка.
Готові вироби знімаємо зі сковороди лопаткою і обсушуємо на паперовому рушнику – воно вбере зайве масло після смаження. Обсушені оладки укладаємо на тарілці.
Інше тісто обсмажуємо аналогічним чином, при необхідності додатково доливаючи рослинне масло в сковороду. Подаємо оладки в гарячому або теплому вигляді зі сметаною, варенням, згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки з яблуками Оладки на воді Оладки на сметані без дріжджів Оладки як у бабусі Пісні млинці без дріжджів