Незвичайне поєднання кабачка і яблук легко перетворюється в ароматні і смачні оладки. Ситна страва підходить для сніданків і перекусів. А приготувати його дуже просто!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (середній) – 1 шт.
- Яблука (кисло-солодкі) – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сода харчова – за смаком
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з кабачків і яблук. Кабачок перетираємо на дрібну тертку. Якщо він молодий, то можна разом з шкіркою. Але попередньо варто добре промити плід.
Яблуко очищаємо від шкірки і кісточок і перетираємо. Додаємо до кабачка.
Збиваємо яйце і кладемо ложку сметани. Перемішуємо масу.
Просіваємо борошно і знову перемішуємо.
На цьому етапі додаємо цукор, трохи солі і соду, гашену оцтом. Перемішуємо до однорідної кашки. Тісто готове.
Тепер розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо оладки і смажимо до рум’янцю з обох сторін.
Викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Можна заправити сметаною. Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків на сковороді Оладки Оладки з кабачків на сметані Страви з кабачків на сковороді