Незвичайне поєднання кабачка і яблук легко перетворюється в ароматні і смачні оладки. Ситна страва підходить для сніданків і перекусів. А приготувати його дуже просто!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (середній) – 1 шт.
  • Яблука (кисло-солодкі) – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з кабачків і яблук. Кабачок перетираємо на дрібну тертку. Якщо він молодий, то можна разом з шкіркою. Але попередньо варто добре промити плід.

Яблуко очищаємо від шкірки і кісточок і перетираємо. Додаємо до кабачка.

Збиваємо яйце і кладемо ложку сметани. Перемішуємо масу.

Просіваємо борошно і знову перемішуємо.

На цьому етапі додаємо цукор, трохи солі і соду, гашену оцтом. Перемішуємо до однорідної кашки. Тісто готове.

Тепер розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо оладки і смажимо до рум’янцю з обох сторін.

Викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Можна заправити сметаною. Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків на сковороді Оладки Оладки з кабачків на сметані Страви з кабачків на сковороді