Кабачок сам по собі корисний і низькокалорійний овоч. Ще одним його перевагою є те, що з нього можна приготувати дієтичні оладки. Корисні оладки з кабачків можна подавати з низько жирної сметаною або соусом на основі натурального йогурту з зеленню і часником.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Кабачки – 500 гр.
- Вівсяні висівки – 5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Кабачок або цукіні очистіть від шкірки і насіння. Якщо овоч молодий, то чистити його необов’язково. Кабачок натерти на крупній тертці.
Якщо кабачок дуже соковитий – відіжміть його руками, або викладіть на сито і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в глибоку миску, розбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть за допомогою преса або дрібної терки. Викладіть в миску до кабачків і ретельно перемішайте.
Вівсяні висівки подрібніть в кавомолці. Якщо у вас немає вівсяних висівок, візьміть вівсяні пластівці довгого варіння і подрібніть в кавомолці. Отриману борошно додайте в тісто і ретельно перемішайте.
добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинної або оливкової олії. Якщо сковорода з антипригарним покриттям, то її змащувати не потрібно. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто. Обсмажте до золотистої скоринки з одного боку.
З допомогою силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте.
Готові оладки подавайте на стіл з улюбленим соусом.
Приємного апетиту!
Дієтичне оладки з кабачків Коржі з кабачків Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки з кабачків на сковороді ПП оладки Страви з кабачків на сковороді