Кабачок сам по собі корисний і низькокалорійний овоч. Ще одним його перевагою є те, що з нього можна приготувати дієтичні оладки. Корисні оладки з кабачків можна подавати з низько жирної сметаною або соусом на основі натурального йогурту з зеленню і часником.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Кабачки – 500 гр.
  • Вівсяні висівки – 5 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Кабачок або цукіні очистіть від шкірки і насіння. Якщо овоч молодий, то чистити його необов’язково. Кабачок натерти на крупній тертці.

Якщо кабачок дуже соковитий – відіжміть його руками, або викладіть на сито і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в глибоку миску, розбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть за допомогою преса або дрібної терки. Викладіть в миску до кабачків і ретельно перемішайте.

Вівсяні висівки подрібніть в кавомолці. Якщо у вас немає вівсяних висівок, візьміть вівсяні пластівці довгого варіння і подрібніть в кавомолці. Отриману борошно додайте в тісто і ретельно перемішайте.

добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинної або оливкової олії. Якщо сковорода з антипригарним покриттям, то її змащувати не потрібно. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто. Обсмажте до золотистої скоринки з одного боку.

З допомогою силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте.

Готові оладки подавайте на стіл з улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Дієтичне оладки з кабачків Коржі з кабачків Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки з кабачків на сковороді ПП оладки Страви з кабачків на сковороді