В сезон кабачків мимоволі замислюєшся про різноманітність страв, які можна з них приготувати. Оладки з кабачків – улюблене блюдо багатьох сімей. Даний рецепт описує приготування кабачкового оладок з зеленню. Готувати їх нескладно, багато часу на це не буде потрібно. Просто, ситно і смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 2 – 3 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки з кабачків з зеленню легко! Кабачки промиваємо, обрізаємо з двох сторін кінчики. Натираємо плоди на крупній або середній тертці.
Далі додаємо до кабачків сіль, перемішуємо і залишаємо їх у такому вигляді на 20-30 хвилин. Це необхідно, щоб кабачки виділили сік.
Через деякий час зливаємо з кабачків утворився сік.
Промиваємо і подрібнюємо зелень. Можна використовувати як петрушку, так кріп або зелену цибулю. Асорті із зелені – також відмінний варіант.
Пересипаємо зелень до кабачків.
Приправляємо кабачкову масу меленим перцем.
Далі вбиваємо в робочу ємність яйце. Все перемішуємо.
Наступний крок – додаємо в кабачкову масу пшеничне борошно. Перемішуємо.
Розігріваємо сковороду і смажимо на олії оладки з кабачків.
По готовності одного боку, переверніть оладки і обсмажте другу.
Оладки з кабачків з зеленню готові!
Приємного вам апетиту!
Коржі з кабачків Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки Оладки з кабачків з зеленню Оладки з кабачків класичні Страви з кабачків на сковороді