В сезон кабачків мимоволі замислюєшся про різноманітність страв, які можна з них приготувати. Оладки з кабачків – улюблене блюдо багатьох сімей. Даний рецепт описує приготування кабачкового оладок з зеленню. Готувати їх нескладно, багато часу на це не буде потрібно. Просто, ситно і смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 2 – 3 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки з кабачків з зеленню легко! Кабачки промиваємо, обрізаємо з двох сторін кінчики. Натираємо плоди на крупній або середній тертці.

Далі додаємо до кабачків сіль, перемішуємо і залишаємо їх у такому вигляді на 20-30 хвилин. Це необхідно, щоб кабачки виділили сік.

Через деякий час зливаємо з кабачків утворився сік.

Промиваємо і подрібнюємо зелень. Можна використовувати як петрушку, так кріп або зелену цибулю. Асорті із зелені – також відмінний варіант.

Пересипаємо зелень до кабачків.

Приправляємо кабачкову масу меленим перцем.

Далі вбиваємо в робочу ємність яйце. Все перемішуємо.

Наступний крок – додаємо в кабачкову масу пшеничне борошно. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду і смажимо на олії оладки з кабачків.

По готовності одного боку, переверніть оладки і обсмажте другу.

Оладки з кабачків з зеленню готові!

Приємного вам апетиту!

Коржі з кабачків Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки Оладки з кабачків з зеленню Оладки з кабачків класичні Страви з кабачків на сковороді