Кабачки – ідеальний овоч для кулінарії, їх можна використовувати у приготуванні великої кількості страв. Дуже смачно і швидко їх можна посмажити. Смажені кабачки краще їсти гарячим, поки скоринка на них ще хрустка.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 50 мл
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати смажені кабачки зі сметаною і часником просто! Кабачок вимити, промокніть паперовими рушниками від зайвої вологи і наріжте кружечками по 0,5 см завтовшки. Складіть їх у миску, посоліть і поперчіть за смаком.

Розігрійте сковороду, влийте на неї соняшникову олію. Кожен кружечок кабачка обваляйте в борошні з усіх сторін. Смажте кабачки з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні.

Часник очистіть і пропустіть через прес. В залежності від ваших уподобань соус можна зробити більш гострим, додавши більше часнику. Змішайте сметану, часник, додайте сіль і перець за смаком.

Обсмажені кабачки змастіть часниковим соусом, покладіть на блюдо, посипте подрібненою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на сніданок Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді