Любителям несолодкої випічки, настійно рекомендую приготувати неймовірно смачні, ароматні й ситні оладки з ковбасою на кефірі. Це блюдо, безсумнівно, сподобається чоловічій половині людства. Оладки чимось схожі на маленьку піцу, а текстура ніжна і повітряна.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кефір – 220 мл
  • Варена ковбаса – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера

Процес приготування:

Як приготувати оладки з ковбасою на кефірі? Ковбасу для оладок можна використовувати будь-яку. Помідори ретельно вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте дрібним кубиком. Зелена цибуля добре промийте під проточною водою, струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Твердий сир натріть на крупній тертці. Варену ковбасу наріжте дрібним кубиком.

Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника або трохи підігрійте на вогні або в мікрохвильовій печі. Додайте необхідну кількість цукрового піску і солі, розбийте куряче яйце. Міксером або віночком добре перемішайте до стану однорідної консистенції.

В кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито борошно пшеничне разом з харчовою содою. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок, скориставшись міксером або віночком.

по Черзі введіть підготовлені інгредієнти для начинки, після кожного ретельно перемішуючи тісто. Залиште тісто відпочити на деякий час.

Тим часом глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Потім налийте необхідну кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковороди.

Коли краї підрум’яняться, та зверху добре схопиться тісто, з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рівномірного рум’яного кольору. Готові оладки з ковбасою викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.

Приготовані оладки з ковбасою на кефірі подавайте на стіл до чаю. Такі оладки чудово підійдуть для перекусу. Їх дуже зручно брати з собою в поїздку або на роботу.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з яйцем і зеленою цибулею Оладки на кефірі з ковбасою Оладки на кефірі класичні Оладки-піца на кефірі