Додавання тертого сиру і порізаної зелені в тісто для оладок – дуже вдале рішення. Такі оладки відразу стають цікавіше, духмяне і ситніше. У гарячому вигляді їх можна подавати просто зі сметаною на сніданок або вечерю. У розігрітому або холодному стані вони ідеально доповнять домашній суп, замінивши при собою хліб. Також це хороший варіант для ситного і смачного перекусу протягом дня. Готуються такі оладки швидко, з’їдаються ще швидше – варто відразу готувати подвійну порцію.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Сода харчова – 0.66 ч. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки з сиром і зеленню просто! Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами і кладемо в миску – в ній і будемо замішувати тісто для оладок. Сир для оладок можна використовувати абсолютно будь-яких сортів.
Пір’я зеленої цибулі і гілки кропу ретельно промиваємо, а потім обсушуємо на рушник, щоб не додавати в тісто зайву вологу. Зелений цибулю нарізаємо дрібними поперечними шматочками, кріп дрібно рубаємо ножем. Додаємо подрібнену зелень в миску до тертому сиру.
Розбиваємо в миску яйце, додаємо сіль та цукровий пісок.
Кефір в окремій ємності нагріваємо до теплого стану на плиті або в мікрохвильовій печі. Всипаємо в нього соду, перемішуємо і даємо постояти пару хвилин, щоб сода погасилась. Потім виливаємо кефір в миску до зелені та сиру. Добре розмішуємо всі компоненти виделкою або вінчиком.
Невеликими порціями всипаємо в рідку суміш борошно і замішуємо тісто круговими рухами. В залежності від характеристик конкретної борошна, її може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуємося на консистенцію: готове тісто не повинно бути занадто рідким, але не варто робити його тугим. За ступенем густоти маса повинна нагадувати жирну сметану: вона досить в’язка і м’яко стікає з ложки.
На широкій сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху в невеликій кількості. Ложкою набираємо тісто і викладаємо його в киплячу олію у формі невеликих оладок на певній відстані один від одного. Смажимо без кришки по дві-три хвилини з кожного боку. Температура плити – середня. Тісто помітно піднімається при смаженні, скоринка добре рум’яниться.
Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало надлишок олії після смаження. Обсушені оладки подаємо зі сметаною. Особливо вони смачні у гарячому вигляді, коли розплавлений сир всередині, а зелень максимально розкриває свої аромати і дає особливу соковитість.
Приємного апетиту!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку