Щоб оладки вийшли пишними, зазвичай замішують тісто на кефірі. Сода або розпушувач також допомагають оладкам бути легшим. Якщо додати в тісто сир, вироби за смаком будуть нагадувати домашні сирники, але з більш ніжною текстурою. Такий проміжний варіант між традиційними оладками і класичними творожниками. Щоб ароматизувати оладки використовуємо апельсинову цедру – вона дуже добре поєднується з кисломолочної випічкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 8-9 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Сир – 200 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цедра апельсина – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати оладки з сиром на кефірі? У миску розбиваємо яйця і додаємо до них цукровий пісок і щіпку солі. Збиваємо вінчиком або виделкою компоненти в однорідну пінисту масу.
Кладемо сир в яєчно-цукрову суміш і розтираємо його, намагаючись розбити всі грудочки і домогтися відносної однорідності. Потім вливаємо кефір і ретельно перемішуємо.
Поверх отриманої рідкої суміші висипаємо борошно, соду і терту апельсинову цедру.
Круговими рухами замішуємо тісто з допомогою ложки або лопатки. Консистенція маси повинна бути досить густий: тісто тримає сліди від ложки, падає з неї оформленим грудкою. Якщо борошна недостатньо, потроху додавайте і вимішуйте. Готове тісто затягуємо харчовою плівкою або просто накриваємо перевернутою тарілкою і залишаємо на столі на тридцять хвилин перед смаженням.
На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Ложкою набираємо тісто і викладаємо його у вигляді оладок на невеликій відстані один від одного в киплячу олію. Смажимо вироби дві-три хвилини при середньо-низькій температурі без кришки, поки нижня скоринка добре не зарум’яниться. Тісто має добре підніматися під час обсмажування.
Перевертаємо оладки на іншу сторону і смажимо ще дві-три хвилини.
Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб воно ввібрало надлишок олії.
Обсушені оладки укладаємо на сервірувальне блюдо і відразу подаємо до столу, поки вони гарячі і особливо м’які. Ідеальним доповненням стане свіжа сметана.
Приємного апетиту!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі класичні Сирні оладки