Для приготування оладок можна використовувати вівсяну муку – це буде навіть корисніше. Такі оладки вийдуть більше схожими на панкейкі – плоскі і рівні. Для солодощі та аромату пропонуємо додати в вівсяне тісто розім’яту банан і мелену корицю. А якщо у вас немає вівсяної муки, її легко можна приготувати, подрібнивши вівсяні пластівці в блендері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Борошно вівсяна – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
  • Банан – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з вівсяного борошна на молоці. Висипаємо В миску вівсяну муку або перемелені в измельчителе вівсяні пластівці, цукровий пісок, сіль, корицю і розпушувач. Перемішуємо сухі інгредієнти.

В окрему ємність розбиваємо яйця, добре збовтуємо їх виделкою до однорідності. Вливаємо в яєчну масу молоко, рослинне масло і перемішуємо.

В окремій ємності розминаємо виделкою очищені банани до стану пюре. У оладки добре «йдуть» переспілі банани з м’якою м’якоттю – вони солодкі, їх легко розім’яти, і пюре виходить практично однорідним.

В миску з сухими інгредієнтами вливаємо яєчно-молочну суміш, добре перемішуємо всі разом ложкою або виделкою, щоб не утворилося грудочок.

Далі викладаємо в вівсяну масу розім’яті банани і ще раз ретельно перемішуємо.

Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Добре розігріваємо сковорідку на плиті. Набираємо вівсяне тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих круглих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними, щоб не злипалися. Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигло пропектися. Не закриваємо Сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки поверхня не перестане було глянцево-вологою і не покриється пухирцями, а знизу не скоринка зарум’яниться.

Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться.

Обсмажені оладки знімаємо зі сковороди, поміщаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною, медом, йогуртом.

Смачного!

Бананові оладки на молоці Вівсяні оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки без соди ПП оладки на молоці