Для приготування оладок можна використовувати вівсяну муку – це буде навіть корисніше. Такі оладки вийдуть більше схожими на панкейкі – плоскі і рівні. Для солодощі та аромату пропонуємо додати в вівсяне тісто розім’яту банан і мелену корицю. А якщо у вас немає вівсяної муки, її легко можна приготувати, подрібнивши вівсяні пластівці в блендері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Борошно вівсяна – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
- Банан – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з вівсяного борошна на молоці. Висипаємо В миску вівсяну муку або перемелені в измельчителе вівсяні пластівці, цукровий пісок, сіль, корицю і розпушувач. Перемішуємо сухі інгредієнти.
В окрему ємність розбиваємо яйця, добре збовтуємо їх виделкою до однорідності. Вливаємо в яєчну масу молоко, рослинне масло і перемішуємо.
В окремій ємності розминаємо виделкою очищені банани до стану пюре. У оладки добре «йдуть» переспілі банани з м’якою м’якоттю – вони солодкі, їх легко розім’яти, і пюре виходить практично однорідним.
В миску з сухими інгредієнтами вливаємо яєчно-молочну суміш, добре перемішуємо всі разом ложкою або виделкою, щоб не утворилося грудочок.
Далі викладаємо в вівсяну масу розім’яті банани і ще раз ретельно перемішуємо.
Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Добре розігріваємо сковорідку на плиті. Набираємо вівсяне тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих круглих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними, щоб не злипалися. Температуру плити робимо середньо-низькою, щоб тісто встигло пропектися. Не закриваємо Сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки поверхня не перестане було глянцево-вологою і не покриється пухирцями, а знизу не скоринка зарум’яниться.
Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться.
Обсмажені оладки знімаємо зі сковороди, поміщаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною, медом, йогуртом.
Смачного!