Один з найпростіших рецептів для приготування дріжджового тіста з дуже зручним графіком. Паски з нього виходять пишними і ніжними, не переутяжеленными борошном і не пересушеними.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 1,5 кг
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Родзинки – 150 гр.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Ванільний цукор – 22 гр.
- Кардамон – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати олександрійське тісто на сухих дріжджах для пасок? У невелику каструлю розбийте яйця і додайте до них звичайний і ванільний цукор.
З допомогою віночка, дерев’яної лопатки або вилки перемішайте інгредієнти і збийте до появи легкої піни.
Молоко підігрійте в сотейнику або з допомогою мікрохвильовки, засипте туди чайну ложку цукру і дріжджі.
Ретельно все перемішайте і залиште на пару хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Коли зверху утворилася невелика шапочка з піни влийте молоко з дріжджами до яєчно-цукрової суміші.
Вершкове масло дістаньте з холодильника приблизно за годину до початку приготування тіста або розтопити в мікрохвильовій печі з інтервалом в 30 секунд.
Влийте його в основу для тіста і ретельно перемішайте вміст каструлі.
Після замішування опари каструлю з нею необхідно накрити рушником і залишити в теплому місці на кілька годин. Найкраще заготовити її ввечері і залишити на ніч, щоб вона простояла близько 10-12 годин.
після зазначеного часу до опарі просійте частинами пшеничне борошно.
Дерев’яною ложкою або жорсткої лопаткою вимісіть тісто.
Родзинки попередньо переберіть, промийте і обсушіть або на повітрі, або з допомогою рушників.
Вмішайте його в тісто, також для ароматності його можна замочити в міцному алкоголі.
Залиште тісто підніматися на 2 години, обминаючи його кожні 40-50 хвилин, за необхідності. Потім можете ділити його на частини і використовувати для приготування смачних пасок.
Смачного!