Паски з тіста по цьому рецепту відрізняються приготуванням опари, в яку не додається борошно, але при цьому вводиться масло, яке в класичних рецептах прийнято вмішувати в самому кінці.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Для опари: –
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Сухі дріжджі – 35 гр.
- Молоко пряжене – 250 мл
- Масло вершкове – 125 гр.
- Для тіста: –
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Кардамон – 2 щіпки
- Ізюм – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Для глазурі: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Для приготування Олександрійського паски на топленому молоці і живих дріжджах змішати в глибокій мисці яйця з цукром до повного його розчинення. Для зручності можна скористатися міксером або блендером.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було дуже м’яким до моменту замішування опари. Якщо такої можливості немає, то розтопіть масло в мікрохвильовій печі. Додайте до цукрово-яєчної суміші і добре перемішайте.
В окремій мисці підігрійте молоко. Пресовані дріжджі покришіть, додайте до молока, всипте туди чайну ложку цукру і перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
Дайте розведеним дріжджам пару хвилин постояти, потім влийте їх основі для опари і розмішайте з допомогою віночка або міксера.
Вийшла суміш укрийте харчовою плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 8-12 годин.
після вказаного часу перелийте опару у велику тару, бо як замішане тісто буде збільшуватися в об’ємі в 2-3 рази. Додайте туди ванільний цукор, сіль, просійте борошно і натріть лимонну цедру. Надалі сік цього лимона можна буде використовувати для приготування цукрової глазурі.
Ізюм залийте окропом на 15 хвилин, обсушіть і замочіть в коньяку. Потім додайте його разом із залишками напою до тесту, можете також використовувати інші сухофрукти або цукати. Перемішайте тісто, накрийте миску рушником і залиште на 1,5-2 години в теплому місці, щоб воно піднялося.
У підготовлені паперові форми викладіть тісто приблизно наполовину, накрийте рушником і залиште ще на 30-60 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 С, заберіть у неї піднялися паски і випікайте їх протягом 30-40 хвилин. Готовність можете перевірити дерев’яною шпажці. Готову випічку дістаньте з духовки і охолодіть до кімнатної температури.
Змішайте всі інгредієнти для приготування глазурі, попередньо відокремивши видаливши яєчний жовток, покрийте сумішшю шапочки пасок і прикрасьте кондитерської посипкою.
Приємного апетиту!
Лимонні паски Олександрійський паску Паски з начинкою великодні Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Страви на Великдень Тісто для пасок