Пишний і соковитий Олександрійський паска з коньяком ідеально підходить для свят. Випічка по особливому рецепту виходить смачною і повітряної і обов’язково здивує ваших гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Вершки – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Кардамон – 0.5 ч. л.
  • Коньяк – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати олександрійський паска з коньяком? Приготуємо опару. Для цього вершки нагріваємо на водяній бані. Але важливо не перегріти, інакше це погано відіб’ється на дріжджах.

В теплі вершки додаємо столову ложку цукру, щіпку солі, дріжджі і дві столові ложки борошна. Ретельно перемішуємо вміст. Можна злегка збити віночком.

Накриваємо опару рушником, ставимо у тепле місце й чекаємо, поки вона виросте».

Коньяк нагріваємо на водяній бані і заливаємо їм кардамон, апельсинову цедру. Залишаємо настоюватися.

Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на 10-15 хвилин.

Родзинки посипаємо невеликою кількістю борошна. Перемішуємо.

Яєчні жовтки збиваємо з цукром до білого стану.

яєчні жовтки додаємо розтоплене вершкове масло і рослинна. Перемішуємо до однорідності.

Повільно в яєчну суміш просіваємо борошно.

Вливаємо коньяк, замішуємо тісто хвилин 15 до однорідної гладкої маси.

Вмішуємо в тісто цукати і розпарений ізюм.

Розподіляємо тісто по формах. Прикриваємо рушником і залишаємо підходити на годину.

Випікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Дістаємо готові паски з форм, остуджуємо і прикрашаємо за смаком.

Великодні паски без молока Великодні паски в духовці Паски з кардамоном паску класичний Повітряні великодні паски Страви на Великдень