Опеньки по-корейськи – це смачне блюдо, яке можна дуже швидко приготувати! Всі пару годин і перед вами соковиті, апетитні грибочки, які дуже швидко зникнуть зі столу! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Опеньки свіжі – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля зелена – 40 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування опеньків по-корейськи? Опеньки промиваємо і очищаємо від сміття. Розрізаємо їх на шматочки.
Воду, ставимо на вогонь і доводь до кипіння. Відправляємо в каструлю опеньки і варимо 5-7 хв. і зливаємо воду через друшляк.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо її півкільцями.
Складаємо цибуля на дно ємності, в якій будемо маринувати гриби. Перекладаємо туди ж опеньки, лавровий лист, перець і сіль. Заливаємо все оцтом і 6 ст. л. води. Накриваємо все марлею і придавлюємо зверху пресом.
Ставимо гриби в холодильник на 8 год. Перед подачею посипаємо опеньки подрібненою зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Як приготувати опеньки - рецепти