Всі погодяться, що краще і смачніше поєднання продуктів, ніж картопля і гриби навряд чи знайдеться. А як здорово смажити на сковорідці молоду картопельку зі свіжими опеньками, посипати їх кропом і заправити сметаною – страва пальчики оближеш.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Картопля (молодий) – 0,6 кг
  • Опеньки свіжі – 0,5 кг
  • Масло вершкове (топлене) – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати смажену картоплю на сковороді з опеньками просто! Гриби попередньо потрібно вимити і відварити. Молоду картоплю ретельно вимийте під проточною водою. Цибулю очистіть від лушпиння.

Картопля розріжте на великі часточки, перекладіть його в каструлю, залийте водою і варіть 2-3 хвилини після кипіння. Потім злийте воду з картоплі.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, великі гриби розріжте на кілька частин.

Розігрійте сковорідку, обсмажте на топленому маслі картопля до утворення золотистої скоринки. Потім додайте гриби і цибулю, перемішайте і смажте всі разом до готовності 15 хвилин. В кінці приправити страву і посоліть за смаком.

Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Викладіть смажена картопля з грибами на блюдо, посипте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля з опеньками на сковороді Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти