Смачні і всім відомі опеньки дуже смачно не тільки маринувати, але і просто обсмажувати на сковороді. Апетитні грибочки припадуть до смаку всім любителям грибів, так як вони чудово поєднуються з картоплею, м’ясом, овочами. Більш того, смажені опеньки чудово доповнюють собою різні салати.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Опеньки свіжі – 0,7 кг
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати опеньки смажені на сковороді, для початку потрібно підготувати всі продукти. Опеньки потрібно перебрати, почистити і добре промити. Відміряйте оливкова олія і не забудьте очистити часник, зелень промити.
Розігрійте сковорідку з оливковою олією і злегка обсмажте нарізаний часник. Додайте в сковороду гриби і зелень, перемішайте і посоліть за смаком. Можете також додати свої улюблені спеції в блюдо. Обсмажувати гриби потрібно приблизно двадцять хвилин, до готовності.
У процесі смаження не забувайте регулярно перемішувати грибочки, щоб вони не підгоріли. Готову страву подавайте до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можете сервірувати опеньки свіжими овочами, листям салату або сметаною і картоплею.
Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти