Вершки допомагають розкритися смаком грибів найкращим чином. Це неймовірно смачне блюдо можна поєднувати з гарніром з макаронів, круп або картоплі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Опеньки свіжі – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Вершки або Вершки 20% – 250 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати опеньки в вершковому соусі? Гриби переберіть, очистіть і гарненько вимийте. Відваріть їх 10 хвилин і перекиньте на друшляк. Залиште 50-100 мл грибного бульйону (в залежності від бажаної густоти соусу), решті можете використовувати для інших страв або вилити. На розпечену сковороду покладіть шматок вершкового масла, покладіть гриби з соєвим соусом і посмажте їх 5-7 хвилин. Всипте борошно і інтенсивно розмішуйте гриби 20-30 секунд.

Одразу ж влийте бульйон і вершки і гарненько розмішайте масу до однорідної консистенції. Потім грибну заготовку на слабкому вогні, помішуючи, 5 хвилин.

У той же час на другий прогрітій сковороді обсмажте подрібнену невеликим кубиком цибулю і часник на соняшниковій олії. Готуйте його 1-2 хвилини до рум’янцю на середньому вогні.

З’єднайте цибульну піджарку і гриби, розмішайте і через хвилину вимикайте. Накрийте соус кришкою на 1-2 хвилини для більш насиченого аромату і смаку.

Приємного апетиту!

Як приготувати опеньки - рецепти