Сама осіння закуска – опеньки в соусі з сметани з цибулею і кропом. Готуються гриби швидко і так само швидко з’їдаються, тому готуйте відразу подвійну порцію, це дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Опеньки свіжі – 500 гр.
  • Сметана – 500 гр.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт опеньків в сметанному соусі смачний! Гриби перебрати і промити в проточній воді. Почистити і покласти в сковороду без масла, обсмажувати близько 5-10 хв. Додати вершкове масло.

Цибулю почистити і дрібно нарізати.

Додати цибулю до грибів, смажити до рум’яного кольору. Посолити і поперчити, перемішати. Додати сметану, довести до кипіння.

Прибрати з вогню через 1 хв., присипати дрібно нарубаним кропом. Подавати до вареної картоплі або як окрему закуску.

Приємного апетиту!

Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки