У сезон грибів я готую різноманітні смачні страви, включаючи опеньки з картоплею в духовці, який є одним з улюблених рецептів. Опеньки з картоплею в духовці за цим рецептом виходять соковитими і досить поживними. Якщо ви хочете приготувати це блюдо на урочисте застілля, то найкраще його запікати порційно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Опеньки свіжі – 350 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування опеньків з картоплею в духовці. Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ароматних опеньків з картоплею.

Перш за все, добре вимийте картоплю і викладіть в каструлю, залийте холодною водою і посоліть. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 20-25 хвилин.

Тим часом добре переберіть опеньки, ретельно вимийте їх в холодній воді кілька разів. Викладіть в окрему каструлю. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 35-40 хвилин. Я використовувала заморожені опеньки, мені знадобилося близько 30 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте тонкими півкільцями.

поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору, періодично перемішуючи.

Твердий сир очистіть від оболонки і натріть на крупній тертці.

Відварену картоплю остудіть і очистіть від шкірки. Очищену картоплю наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр.

Підготуйте форму для запікання. На дно форми викладіть половину нарізаного відвареної картоплі.

Посоліть і додайте за смаком чорний мелений перець.

Потім рівномірно розподіліть по картоплі шар сметани.

Зварені гриби злити через сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини. Потім викладіть рівним шаром поверх картоплі.

Посоліть і додайте за смаком чорний мелений перець.

Потім рівномірно розподіліть по опенькам шар сметани.

Рівномірно викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.

Зверху прикрийте другою половиною нарізаного відвареної картоплі.

Потім рівномірно розподіліть натертий твердий сир. Форму помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте приблизно 30 хвилин.

Готову страву з опеньків з картоплею акуратно вийміть з духовки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля Як приготувати опеньки - рецепти