Незвичайне варення з червоної смородини і агрусу підкорить вас своєю збалансованістю солодкості і кислоти, а також однорідним складом, адже воно готується на основі ягід, які попередньо подрібнили в пюре або вичавили з них сік.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Аґрус – 3 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати оригінальне варення із червоної смородини? Агрус перебрати, помити, видалити хвостики з двох сторін. Перекласти ягоди в глибоку миску і за допомогою товкачика для картоплі придушити аґрус, щоб весь він лопнув.
Червону смородину помити, просушити і прибрати зайве. Протерти через сито, а макуха викинути.
Додати в пюре з червоної смородини весь цукровий пісок, перемішати і довести до кипіння на середньому вогні. Не забувати помішувати і видаляти пінку.
Агрус перетерти через сито до стану пюре. Додати в смородиновий сироп аґрус.
Перемішати, довести до кипіння і варити на слабкому вогні приблизно 20 хв. Розлити готовий продукт за чистим стерильним банкам, закрити кришками. Остудити в перевернутому вигляді під теплим пледом до кімнатної температури. Використовувати замість ягідних соусів до випічці або домашнього морозива.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення із червоної смородини Червона смородина на зиму