Незвичайне варення з червоної смородини і агрусу підкорить вас своєю збалансованістю солодкості і кислоти, а також однорідним складом, адже воно готується на основі ягід, які попередньо подрібнили в пюре або вичавили з них сік.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Аґрус – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати оригінальне варення із червоної смородини? Агрус перебрати, помити, видалити хвостики з двох сторін. Перекласти ягоди в глибоку миску і за допомогою товкачика для картоплі придушити аґрус, щоб весь він лопнув.

Червону смородину помити, просушити і прибрати зайве. Протерти через сито, а макуха викинути.

Додати в пюре з червоної смородини весь цукровий пісок, перемішати і довести до кипіння на середньому вогні. Не забувати помішувати і видаляти пінку.

Агрус перетерти через сито до стану пюре. Додати в смородиновий сироп аґрус.

Перемішати, довести до кипіння і варити на слабкому вогні приблизно 20 хв. Розлити готовий продукт за чистим стерильним банкам, закрити кришками. Остудити в перевернутому вигляді під теплим пледом до кімнатної температури. Використовувати замість ягідних соусів до випічці або домашнього морозива.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення із червоної смородини Червона смородина на зиму