Овочеве рагу зі свіжих овочів без смаження – це відмінний варіант корисного обіду або вечері. Велика різноманітність овочів, тушкованих в овочевому бульйоні з додаванням карі та коріандру як не можна до речі припадуть для прихильників правильного харчування і для тих, хто не вживає м’ясні продукти. Кількість і види овочів можна замінити на ваш смак – включайте фантазію і приступайте до приготування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Каррі – 1 щіпка
  • Коріандр мелений – 1 щіпка
  • Бульйон з овочів – 100 мл
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати овочеве рагу без смаження просто! Цвітну капусту промиваємо під проточною водою і розбираємо на невеликі суцвіття.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Помідори ошпарюємо окропом, залишаємо на 1-2 хвилини, потім споліскують холодною водою і очищаємо від шкірки. Нарізаємо помідори дрібними кубиками.

Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

В каструлі воду доводимо до кипіння, солимо і відварюємо до напівготовності цвітну капусту.

В глибоку сковороду з рослинною олією викладаємо цибулю і моркву, нарізані помідори й тушкуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.

Потім додаємо в сковороду картоплю і овочевий бульйон, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 12-15 хвилин.

Потім до овочів додаємо цвітну капусту, перемішуємо і тушкуємо 10-12 хвилин під кришкою.

За кілька хвилин до готовності овочі додаємо спеції, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Готове овочеве рагу викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу з капустою Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з кольоровою капустою Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП