Овочеве рагу з гарбуза – страва, що по достоїнству оцінять не тільки вегетаріанці, але і ті, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Рагу дуже смачне і ситне, його можна подавати як гарнір, а також в якості самостійного блюда. При бажанні таке рагу можна присмачити улюбленими спеціями і пряними травами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 220 гр.
  • Моркву – 220 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори свіжі – 220 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Пластівці перцю чилі – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування овочеве рагу з гарбуза? В першу чергу ставимо кип’ятитися воду. Тим часом промиваємо гарбуз, просушуємо її, потім розрізаємо навпіл.

Наступний крок – видаляємо з гарбуза насіння. Для зручності можна використовувати столову ложку. Потім гарбуз очищаємо від шкірки, після цього нарізаємо овоч невеликими кубиками.

Далі необхідно промити помідори. Після чого заливаємо їх окропом, попередньо зробивши хрестоподібний надріз на кожному плоді, і залишаємо на десять хвилин. Потім прополіскуємо помідори прохолодною водою і знімаємо з них шкірку. Наступний крок – підготовлені помідори нарізаємо невеликими скибочками. Томатні скибочки за допомогою блендера подрібнюємо до пюреобразного стану.

Тепер займемося болгарським перцем. Його слід промити, потім, позбувшись від плодоніжок, нарізати невеликими скибочками.

Цибулю, часник і моркву очищаємо від шкірки. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

Часник пропускаємо через прес.

Тепер беремо велику сковорідку, наливаємо в неї рослинне масло. після того, як олія нагріється, викладаємо в сковорідку подрібнену цибулю та моркву, через п’ять хвилин до овочів додаємо подрібнений гарбуз і болгарський перець. Все перемішуємо і тушкуємо протягом п’яти хвилин.

Після цього в загальну масу додаємо томатне пюре, пропущений через прес часник, лавровий лист, сіль, чилі і чорний мелений перець. Ще раз все перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою на повільному вогні протягом півгодини. Через півгодини вимикаємо вогонь і даємо настоятися вмісту сковорідки під закритою кришкою десять хвилин.

Рагу готове до подачі. Рекомендуємо попередньо посипати блюдо рубаною зеленню.

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу ПП