Таке блюдо можна сміливо приготувати в пост або до будь-якої іншої нагоди. Ароматне рагу за рахунок часникової приправи, а смачне за рахунок повільного томління в каструлі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Базилік свіжий – 25 гр.
- Кінза – 25 гр.
- Петрушка – 25 гр.
Процес приготування:
З часнику зніміть піну. Промийте і розітріть його в ступці з 1/3 ч. л. солі. Зелень вимити, подрібніть і перемішайте з часниковою масою.
Картоплю, перець і моркву вимийте і почистіть. У перцю виріжте серцевину, розділивши його навпіл. Кабачок і помідор помийте. У помідора видаліть ножем основу плодоніжки.
Всі овочі нарізуйте кубиками. Цибулю очистіть і наріжте досить дрібно. У каструлю налийте олію і поставте її на вогонь. Покладіть цибулю і посмажте хвилину, помішуючи.
Перекладіть в каструлю картоплю з морквою і смажте на невеликому вогні 10 хвилин, помішуючи. Відправляйте в посуд перець з томатами, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Розрівняйте поверхню заготівлі овочевої і покладіть в каструлю кабачки, не перемішуючи. Зробіть вогонь малим, накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.
Приберіть рагу з вогню, додайте сіль, перець, підготовлену часникову заправку і залиште під кришкою дійти 5 хвилин.
Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Кабачки в каструлі Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з картоплею