Таке блюдо можна сміливо приготувати в пост або до будь-якої іншої нагоди. Ароматне рагу за рахунок часникової приправи, а смачне за рахунок повільного томління в каструлі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Базилік свіжий – 25 гр.
  • Кінза – 25 гр.
  • Петрушка – 25 гр.

Процес приготування:

З часнику зніміть піну. Промийте і розітріть його в ступці з 1/3 ч. л. солі. Зелень вимити, подрібніть і перемішайте з часниковою масою.

Картоплю, перець і моркву вимийте і почистіть. У перцю виріжте серцевину, розділивши його навпіл. Кабачок і помідор помийте. У помідора видаліть ножем основу плодоніжки.

Всі овочі нарізуйте кубиками. Цибулю очистіть і наріжте досить дрібно. У каструлю налийте олію і поставте її на вогонь. Покладіть цибулю і посмажте хвилину, помішуючи.

Перекладіть в каструлю картоплю з морквою і смажте на невеликому вогні 10 хвилин, помішуючи. Відправляйте в посуд перець з томатами, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

Розрівняйте поверхню заготівлі овочевої і покладіть в каструлю кабачки, не перемішуючи. Зробіть вогонь малим, накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.

Приберіть рагу з вогню, додайте сіль, перець, підготовлену часникову заправку і залиште під кришкою дійти 5 хвилин.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Кабачки в каструлі Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з картоплею